sobota, 2. februar 2013

Drugačno

No, pa sem spet tu. A tokrat kar tako malo, da napišem par besed, ki so mi ostale v glavi in mi kar naprej hočejo nekaj povedati. Čeprav imam počasi že dovolj tipanja na računalnik (pišem namreč pripravniški dnevnik, ki je pogoj poleg prijave za strokovni izpit), saj se mi zdi da kar ni in ni konca. Vedno ko grem znova in znova prebirat že napisano, se mi zdi, da se samo ponavljam in da ni nič ok napisano. Da vse skupaj sploh nima smisla. Nato 3x globoko vdihnem in pišem naprej. Ponoči slabo spim, ker me skoz preganja ali je napisno ok. V glavnem...zašla sem. Da se vrnem nazaj k želenemu. Hotela sem namreč povedati, da mi po glavi kroži to, da je dandanes dobro, da si drugačen, da si tako opazen zato ker si samosvoj. A po drugi strani ne vem, če je to danes sprejeto v taki meri kot bi moralo biti. Glede na to, da sem po izobrazbi univerzitetna diplomirana socialna delavka na področju duševnega zdravja, drugačnost sprejemam in jo spodbujam. Toda v okolju, kjer živimo, je najbolje, da si čim manj opazen. Ker nočem napisati kar bom potem kdaj obžalovala, bom raje nehala. Da pa se razumemo, jaz ŽELIM biti drugačna. Za konec pa še dve čudoviti slikici, ki govorita sami zase.
 
 
 
 

5 komentarjev:

  1. Saša kar pogumno, strokovni izpiti so res en trd oreh, ki ga je mogoče streti. Tvoji zapisi so zagotovo dobri-le ti ne vidiš tega, ker si samokritična (lepa lastnost-a ob takih trenutkih dodatna nadloga-pišem iz izkušenj)
    Vse bo ok, le treme ne imej-bodi suverena in samozavestna pa bo. Sama imam za sabo že dva strokovna in še kaj se obeta. Teh preizkusov nikoli ne zmanjka, čeprav se v tvojem poklicu vprašam-Kje je pa tu človek? Osebnost, ali je poklican za ta poklic,... upam, da razumeš ni vse v teoriji.
    Pa srečno in lep pozdravček (Upam, da nisem zafilozofirala preveč)
    Tamara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Vem da ni vse teorija. Sama sem tip človeka, ki se raje sodeluje z ljudmi kot sedi za knjigami in polno mizo poročil in podobnih stvari.

      Izbriši
  2. Je že dobro malo dvomiti sam vase, ker na ta način rasteš, se razvijaš, napreduješ. Ampak, ponoči se pa le naspi :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bodi to kar si, bodi drugačna. Se mi zdi, da bo ravno to čar naše prihodnosti.
    Veliko uspeha na strokovcu.

    OdgovoriIzbriši